loading...

Rolovani čupavci. Jednostavno svi ih hvale, morate probati !

 Ove sam rolice/čupavce jela nekoliko puta, uvijek su mi bile fine, uzela sam i recept, naravno :-) ali mi je trebalo skoro godinu dana da se odvažim napraviti ih. Sad ih radim često a obične čupavce sam izbacila s liste omiljenih. To su u biti čupavci s finom čokoladnom kremom u sredini. Recept sam dobila pod ovim nazivom pa neka tako i ostane.
Sastojci

    Biskvit:
     2 kom jaja
     6 dag šećera
     6 dag brašna
     na vrh noža praška za pecivo
     pola žlice vode (+ može malo ulja)
    Krema:
     2 kom jaja
     10 dag šećera
     10 dag čokolade
     20 dag maslaca (ili margarina)
    Za umakanje:
     2 dcl mlijeka
     20 dag čokolade
     10 dag šećera
     15 dag maslaca (ili margarina)
     20 dag kokosovog brašna


Priprema

    Peku se dva ovakva biskvita.
    Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer, žutanjak, brašno s praškom za pecivo, vodu (i malo ulja, manje nego vode).
    Biskvit peči na velikom limu obloženom papirom za pečenje. Tijesto se namaže na papir i peče na 170*C oko 10 - 15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati!)
    Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.

    Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm široke. Malo zarolati i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice), i tako sve do kraja.
    Ovako izgledaju rolice prije umakanja i valjanja u kokos. Ne trebate se zamarati ako vam malo curi krema iz rolice ili vam negdje pukne biskvit, sve će se to zakamuflirati s kokosom.
    Prokuhati mlijeko, čokoladu, šećer i maslac.  Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit.
    Eh, sad ste već na konju. Slijedi najlakši dio. Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos, i vaši fini čupavci su gotovi. Dobar tek!


    Izvor:  www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar